Međunarodni aerodrom Sarajevo danas obilježava 50 godina postojanja

Na današnji dan, davne 1969. godine, Međunarodni aerodrom Sarajevo je zvanično otvoren za civilni zračni promet, nakon radova koji su trajali nešto dulje od tri godine.

Značaj sarajevske zračne luke za Bosnu i Hercegovnu je višestruk. Za većinu turista koji dolaze iz zemalja izvan ovog regiona, predstavlja njihov prvi susret sa Bosnom i Hercegovinom i njihov prvi utisak o našoj zemlji. Stoga je posebno bitno da ta prva slika bude pozitivna.Zahvaljujući svim zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, taj zadatak više nego uspješno ostvarujemo.

Sarajevska zračna luka svoj procvat posebno bilježi proteklih nekoliko godina, uz kontinuiran porast broja putnika i prometa. Krajem prošle godine, Međunarodni aerodrom Sarajevo je po prvi put ispratio i svoju milijunitu putnicu, čime se na osobito prikladan način pripremio za proslavu 50. obljetnice svog postojanja.
Danas je Međunarodni aerodrom Sarajevo respektabilna tvrtka koja konstatno ulaže u svoj dalji razvoj. Prepoznale su to mnoge aviokompanije te danas imamo povezanost sa velikim brojem europskih i svjetskih metropola. Prošle godine Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio je više od milijun putnika što je rekordan broj od postojanja MAS-a.

50-ti rođendan dočekujemo radno u punom smislu riječi.U tijeku je realizacija projekata dogradnje, proširenja i povećanja svih aerodromskih kapaciteta kako u prostornom, tako i u tehnološkom smislu. Osigurat ćemo dodatnih 10.000 m2 prostora. Završetkom ovih radova značajno će se povećati efikasnost aerodroma te dodatno unaprijediti razina i kvalitet usluga koje pružamo svojim poslovnim partnerima i korisnicima. Sve što se radi je u pravcu povećanja kvaliteta usluge, unaprjeđenja poslovnog ambijenta, stvaranja modernog poslovnog okruženja u skladu sa europskim i svjetskim trendovima i najnovijim tehnološkim dostignućima.

Od davne 1969. kroz ovu kompaniju je prošao značajan broj zaposlenih, sticali su radno iskustvo, usavršavali se, radili i mirovinu zaradili. Svima njima i svima nama želim sretnu godišnjicu. Želim nam još mnogo poslovnih uspjeha, novih milijun putnika u skorijoj budućnosti, nove linije i veću ponudu naših usluga.

Sretno nam naših pedeset!